In mijn eerste opzet voor een naam voor mijn nieuwe bedrijf, kwam ik op VERS om diverse redenen. Om te beginnen natuurlijk omdat het een afkorting van mijn achternaam was. Maar verder omdat het ook een goed acroniem was voor Vertrouwen, Eerlijkheid, Respect en Samen. Vier van mijn meest fundamentele grondwaarden die ik als mens en daarmee als leidinggevende gebruik als mijn roer. Tenslotte omdat mijn kijk op leiding geven, op mensen misschien niet nieuw is, zeker niet uniek, maar wel een frisse wind door veel organisaties geeft. ‘Vers’ is in veel gevallen fris.

Nu kwam ik laatst via een gb6cccc7593928f4861601289b937d19dac95bed9_1600x1200oede kennis van me op het spoor van een TED speech van Simon Sinek. De speech heet “Why good leaders make you feel safe”. Sinek houdt een pleidooi om werknemers in een bedrijf een veilig gevoel te geven. Leiders zijn daar voor verantwoordelijk. Dat doen ze door zelf dingen te offeren, zich zelf te offeren ten goede van het bedrijf en hun werknemers. “Leaders eat last”.

We zien echter vaak in de organisaties van deze wereld dat dat juist andersom gaat. De werknemers, mensen worden opgeofferd voor het goed van de leiders. Eigenlijk is het te logisch voor woorden om daar uit af te leiden dat werknemers daar niet gelukkig en niet beter van worden. Het werkt een ongezonde sfeer en een algemeen gevoel van onveiligheid in de hand.

Sinek maakt een uitgebreid verhaal rond dit thema. Uitgebreid maar prachtig onderbouwd. Het gaat te ver, en doet Simon Sinek te kort wanneer ik daar hier een bijna volledig verslag van ga geven. Ik heb de link naar de TED speech van Simon Sinek geplaatst. Kijk er alsjeblieft naar, niet voor mij, niet voor Sinek of de TED speeches, maar vooral voor jezelf! Het geeft echt een andere, nieuwe energie of versterkt je in het weten dat je op de goede weg zat en zit.

Hierbij de link 

De V van VERS is voor mij nu, naast de V van Vertrouwen ook de V van Veiligheid.
Ik dank Simon Sinek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *